Seksueel misbruik door tantramasseurs: 'Uren wilde hij met me vrijen'

"Het zou niet om seks gaan, dat was vooraf afgesproken. Het was puur misbruik." Nele werd seksueel misbruikt door haar masseur.

Nele bezocht acht maanden lang een tantramasseur/intimiteits-tantracoach, via een tip van een kennis om een zogenoemde de-amouring te volgen. "Vanwege spanningen en de grote druk die er op mij werd gelegd, had ik al jaren last van blokkades in mijn lijf", zegt ze. "Via een drukpuntmassagetechniek worden dan de blokkades in je lichaam behandeld. Met de hand. In de meeste gevallen gebeurt dat naakt." Nele deed eerst grondig onderzoek op het internet over wat dat juist inhield." De tantramasseur had een professionele site waarop heel duidelijk de regels stonden. Integriteit en zuiverheid waren zijn pijlers. Het zag er professioneel uit. Dat voelde veilig en goed." Ze kreeg een eerste praatsessie. "Er werd door hem duidelijk gezegd dat er geen seksuele handelingen zouden worden uitgevoerd, de grens was geen tongzoenen en geen gemeenschap. Dat was een duidelijke regel. Hij voelde vertrouwd, veilig en erg professioneel."

Maar na een paar sessies werd Nele's coach intiem. "Hij begon niet met drukpuntmassages zoals gewoonlijk maar vond dat ik eerst de intimiteitscoaching nodig had. Hij begon me al snel te knuffelen. Tijdens een sessie nam hij zijn penis in zijn hand en wreef deze tegen mijn vagina aan. Hoe voelt dat, vroeg hij? Ik bevroor. Mijn lichaam was in paniek. IK was in paniek. Ik durfde niets te zeggen."

Nele rende niet weg. Ze kwam ook daarna nog meerdere malen bij hem terug. Waarom ze dat deed? "Ik weet het, het klinkt naïef. Maar door de manier waarop hij zich presenteerde, vertrouwde ik hem. Ik voelde me speciaal en serieus genomen. Ik dacht dat hij echt goede bedoelingen met mij had. Dat zei hij ook steeds tegen mij." Tijdens de sessies waren ze samen naakt. Er waren sessies dat Nele urenlang tongzoende, of alleen maar met haar coach aan het vrijen was. "Ik stribbelde niet tegen; vertrouwde hem en dacht dat hij het beste met me voorhad."

Geleidelijk aan besefte ze steeds meer dat dit niet goed was. In februari besloot ze dat het moest stoppen." Hij was veel te ver gegaan. De afspraak was om geen seksuele handelingen te doen, maar dat was wel al gebeurd. Meerdere malen zelfs. Ik ben daarna nooit meer gegaan."

Nele is geen uitzondering. Vrouwen worden in een trance gebracht of gedrogeerd. Daarna hebben de vooral mannelijke aanbieders seks met ze. En dit onder het motto: mijn penis is goed voor de genezing.

In ons land zijn honderden tantramasseurs en intimiteitscoaches actief. Meestal zijn het mensen die een keer een tantracursus hebben gevolgd en daarna denken dit zelf ook te kunnen doen. Je wordt echter pas een goede intimiteitscoach na een aantal gedegen trainingen, zowel in tantra als in coaching in de psychologie van seksualiteit. Juist vanwege de integriteit en het vertrouwen dat er op een hoog niveau moet zijn en blijven. Ook moet er toezicht zijn op sessies. Tantramasseurs en intimiteitscoaches zijn booming business maar deze foute aanbieders moeten vervolgd worden en mogen niet meer actief zijn.

Er zijn veel vooroordelen over de sessies. Tantra is een levenswijze. Het is een manier om de weg te vinden naar de liefde en om meer zelfvertrouwen te krijgen om zuivere keuzes te maken. Mensen volgen sessies om geholpen te worden.

Nele heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze weet nog niet dat of de man vervolgd wordt, de politie heeft de zaak in behandeling. De kans dat haar aangifte serieus wordt behandeld, acht ze niet groot, omdat ze niet duidelijk tegengestribbeld heeft tijdens de seksuele uitspattingen van haar masseur. "Ik geef toe: het was anders dan een 'gebruikelijke' verkrachting. Ik ben niet bruut van mijn fiets geplukt. Maar ik ben wel op een subtiele manier seksueel misbruikt. En ik niet alleen; hij heeft toegegeven dat hij met meerdere klanten seks heeft. Deze man moet gestopt worden."

De masseur van Nele is nog altijd actief met zijn praktijk. "Hij kan dus nog meer slachtoffers maken. Dit is misbruik. Dat maakt me boos. Ik heb er nog altijd veel last van. Ik ben wantrouwiger geworden en het vertrouwen in mannen is minder geworden. Ik hoop door mijn verhaal andere vrouwen te waarschuwen", besluit ze.

In Nederland is er een Meldpunt Tantra Misbruik en een Orde van Intimiteitscoaches opgericht waar mensen aangifte kunnen doen. In ons land echter bestaat zoiets nog niet. Doch zijn er in ons land ook individuen die hun machtspositie misbruiken en slachtoffers ongewenst aanraken, strelen, vastnemen, misbruiken en zelfs verkrachten. Vaak doen slachtoffers van verkrachting geen aangifte, omdat ze zich schamen. Ze slokken de ervaring op, tot ze breken. Dit heeft ernstige gevolgen. Mensen kunnen zelfmoordneigingen, depressies krijgen of aan zelfverminking beginnen. Nele heeft de moed gehad om haar verhaal naar buiten te brengen. Zij is onze superheldin van deze blogpost.
VT

Reacties